Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο "Αλέκτωρ" λάλησε!!!

   Πέρυσι στην εφημερίδα του σχολείου μας, στο φύλλο του Ιανουαρίου 2012, ο διευθυντής μας κ. Χρήστος Καγιάννης, δημοσιοποίησε την ίδρυση του Σχολικού Συνεταιρισμού "Αλέκτωρ" με μεγάλο ενθουσιασμό!



    Το άρθρο ξεκινούσε  έτσι...

  "Η ιδέα είχε ωριμάσει! Οι προϋποθέσεις υπήρχαν...η διάθεση ξεχείλιζε! Έτσι έγινε πραγματικότητα η ίδρυση του σχολικού  συνεταιρισμού στο σχολείο μας  σύμφωνα με το άρθρο 46 του Νόμου...." 

   Ακολουθούσε το περιεχόμενο του καταστατικού αναλυτικά,  όπως προβλεπόταν, με κάθε τυπικό και  νόμιμο τρόπο...το έμβλημα, οι σκοποί, οι δραστηριότητες, οι συνεταιριστικές ομάδες, το διοικητικό συμβούλιο, το εποπτικό συμβούλιο, τα Βιβλία Πράξεων, Γενικών Συνελεύσεων, Ταμείου για τα έσοδα και τα έξοδα, Μπλοκ αποδείξεων, με κάθε λεπτομέρεια... (το τυπικό καταστατικό είχε βέβαια αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας http://dim-neoch.thess.sch.gr/ πατήστε επάνω στη διεύθυνση για να μεταβείτε).


   Κατά ένα περίεργο τρόπο  μετέδωσε  σε όλους μας τον ενθουσιασμό του! Γονείς και δάσκαλοι χαιρόμασταν βλέποντας μέρα με τη μέρα, τα μικρά Νεοχωρουδάκια να συγκροτούν συνεταιριστικές ομάδες, να συμμετέχουν σε δράσεις, να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες μα πάνω απ΄όλα να επιδεικνύουν ένα απίστευτο επίπεδο ωριμότητας!!!

   Ο "Αλέκτωρ" λάλησε στις καρδιές τους, στις ψυχές τους, στο μυαλό τους!!!

    Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για άλλη μια φορά και να τους πω, πως αυτές οι πρωτόγνωρες διαδικασίες που βιώνουν,  σκοπό έχουν να συμβάλουν στην ολόπλευρη και αρμονική  ανάπτυξη των ψυχικών και σωματικών τους δυνάμεων ώστε να εξελιχτούν σε ολοκληρωμένες  προσωπικότητες και να ζήσουν Δημιουργικά!!! Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός του σχολείου και της  εκπαίδευσης γενικότερα.

   Ένα μικρό δείγμα της ωριμότητας και της συνέπειας τους είναι αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες. Όλοι οι μαθητές, μα όλοι κυριολεκτικά, βίωσαν με κάποιον τρόπο μια σπουδαία Δράση. Συγκέντρωσαν, αποθήκευσαν, μετέφεραν, στοίβαξαν, τον μεγάλο όγκο των παλιών τους βιβλίων! Σήμερα λοιπόν τα αποχαιρέτησαν για τον "καλό σκοπό" που είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

O απολογισμός ήταν ο εξής:

Α΄τάξη 
Βάρος βιβλίων: 72,500 κιλά

Β΄τάξη 
Βάρος βιβλίων: 82,800 κιλά

Γ΄τάξη 
Βάρος βιβλίων: 83,900 κιλά

Δ΄τάξη 
Βάρος βιβλίων: 118,100 κιλά

Ε΄τάξη
Βάρος βιβλίων: 147,800 κιλά

Στ΄τάξη
Βάρος βιβλίων: 152,800 κιλά

Το συνολικό βάρος των βιβλίων ήταν: 657,900 κιλά!!!!!!!!!!!!!

και συνεχίζουμε...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου