Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μια ευχάριστη έκπληξη!!!

   Η κυρία Νικολέτα Μάνου, την προηγούμενη Παρασκευή, επισκέφθηκε την τάξη μας, με σκοπό να μάς  κάνει κηπουρούς! Κηπουρούς "κανονικούς". Και εξηγώ τι εννοώ "κανονικούς". Μάς  προέτρεψε να κάνουμε τα δικά μας σπορεία, ώστε να αποκτήσουμε φυτά έτοιμα, δικά μας, για τον κήπο του σχολείου αλλά και του σπιτιού μας. 
   
   Εξήγησε και μας παρουσίασε  με κάθε λεπτομέρεια πώς θα φυτέψουμε το μικρό σποράκι...το βάθος που θα μπει, το πότισμα που χρειάζεται, τις συνθήκες του περιβάλλοντος, την καταλληλότητα του χώματος και άλλες λεπτομέρειες που ομολογώ πως δεν τις ήξερα ούτε εγώ αλλά ούτε και τα παιδιά! 

  Τα "Σποράκια" μου παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα μικρά σποράκια παντζαριού,να μπαίνουν στο χώμα με τα χέρια της κυρίας Νικολέτας! Κι όταν τους κάλεσε να φυτέψουν κι αυτά το δικό τους σποράκι, ε, τότε το ενδιαφέρον έγινε χαρά στα πρόσωπά τους!!!

   Η αλήθεια είναι, πως δεν περίμενα να εξελιχτεί τόσο όμορφα μια σχεδόν απρογραμμάτιστη και αυθόρμητη παρουσίαση! Η ώρα κύλισε ευχάριστα και οι ερωτήσεις των παιδιών με εντυπωσίασαν! Η κυρία Νικολέτα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με απλό και κατανοητό τρόπο.Τα παιδιά ευχαρίστησαν τη "Μεγάλη Κηπουρό" και την περιμένουν για το επόμενο βιωματικό σεμινάριο κηπουρικής!!! 

Η κυρία Νικολέτα φροντίζει το σπορείο παντζαριού που ετοίμασε με τα παιδιά!

Σε λίγες μέρες θα αναρτήσουμε και το βίντεο της παρουσίασης και
περιμένουμε με χαρά κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου