Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συνταγές με ελαιόλαδο...!!!

 Στην ενότητα "Η ελιά" μάθαμε πολλά για τη διατροφική  αξία του ευλογημένου καρπού αλλά και του πολύτιμου  λαδιού...ήταν λοιπόν καιρός να  μοιραστούμε και τις αγαπημένες συνταγές των μαθητών. Συνταγές που μας μαγειρεύουν  οι μητέρες των μαθητών για να μεγαλώσουν "Γερά Παιδιά"...!!!

Το ξεχωριστό ελαιόλαδο 

  Η μεσογειακή διατροφή, βασικό συστατικό της οποίας είναι το ελαιόλαδο και τα προϊόντα ελιάς γενικότερα, θεωρείται ως ένα από τα πρότυπα της πιο ισορροπημένης διατροφής ενώ η συμβολή της στην υγεία και τη μακροζωία είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν πρόκειται για μόδα όπως νομίζουν μερικοί, αλλά για θεμελιωμένη γνώση, η οποία επιβεβαίωσε με σημερινά μέσα, αυτό που γνώριζαν οι άνθρωποι εδώ και χιλιάδες χρόνια και εμείς το είχαμε θάψει κάτω από την «σύγχρονη  διατροφή».Τα αμερικανικά πρότυπα θα έλεγα καλύτερα. 

Γιατί ελαιόλαδο

Στην Ελλάδα υπάρχει ο ιδανικός συνδυασμός υψηλής ηλιοφάνειας και υψόμετρου, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές όπου οι ελιές λιάζονται και αερίζονται περισσότερο και προστατεύονται με φυσικό τρόπο από ασθένειες. Επίσης, το χώμα και το νερό φαίνεται πως είναι το πιο κατάλληλο για την ελιά. Γι’αυτό όλοι παραδέχονται πως η ελληνική ελιά και το ελαιόλαδο είναι στην κορυφή από άποψη ποιότητας και διατροφικής αξίας. Κι αυτή είναι η Αλήθεια.

Οι συνταγές μας....μμμμμμ λαχταριστές...!!!



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου