Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δημιουργώ εκ του μηδενός...!!!


Πριν λίγο καιρό ενημερωθήκαμε για το διαγωνισμό Τέχνης με θέμα «Δημιουργώ εκ του μηδενός» και σκεφτήκαμε πως καλό θα ήταν να συμμετέχουμε!

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό...

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προκήρύξαν Διαγωνισμό Τέχνης με θέμα «Δημιουργώ εκ του μηδενός», ο οποίος απευθυνόταν στους μαθητές των Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και  στους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων όλης της χώρας.

Οι μαθητές καλούνταν να σχηματίσουν ομάδες των 2 έως 4 ατόμων προκειμένου να δημιουργήσουν τρισδιάστατα έργα με διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 50x50x50 εκ. και όχι μικρότερες από 10x10Χ10 εκ. χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά από πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί κλπ. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επέμβουν στα υλικά τους χρησιμοποιώντας μέρος αυτών ή να αλλάξουν το χρωματισμό των υλικών με ξυλομπογιές, τέμπερες, λαδοπαστέλ, μολύβι, μαρκαδόρους κλπ.


Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων κάθε Διεύθυνσης θα συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα η οποία θα επιλέξει δύο (2) έργα που θα εκπροσωπήσουν την Διεύθυνση στον Διαγωνισμό. Ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων ή Σχολικών Δραστηριοτήτων οφείλει, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής, να ειδοποιήσει τα σχολεία που προκρίθηκαν μέχρι τη Δευτέρα 22 Απρίλιου 2013 και να προωθήσει τα δυο email που περιέχουν τις φωτογραφίες των έργων που προκρίθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eco@minedu.gov.gr  

.....................

Ο Διαγωνισμός έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει μέσω της τέχνης τους μαθητές στο πως μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα στην συνειδητοποίηση της αξίας της ανακύκλωσης.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα προκειμένου να μπορέσουν να τα επισκεφθούν μαθητές στο πλαίσιο των σχολικών επισκέψεων.

Κατά τον μήνα Μάιο 2013 θα οριστεί από τα δύο συνεργαζόμενα Υπουργεία μικτή επιτροπή που θα κρίνει τα έργα και θα επιλέξει τα δέκα καλύτερα, πέντε από μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πέντε από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους δημιουργούς των οποίων  θα αποσταλεί έπαινος. Τα έργα αυτά,  εν είδει τιμητικής διάκρισης, θα εκτεθούν τον Ιούνιο του 2013 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε έκθεση που, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, θα φιλοξενεί έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών με την ίδια θεματολογία.

         Τα υλικά μας ήταν άφθονα και η φαντασία μας μεγάλη...!!!       



Επαναχρησιμοποίηση...η λέξη κλειδί για τις κατασκευές μας!!!

Συλλέξαμε τα υλικά, πιάσαμε τη χαρτόμαζα, τις κόλλες, τα πινέλα,  συναρμολογήσαμε... συμμετείχαμε ο καθένας με το δικό του τρόπο...και ιδού το αποτέλεσμα!!!




















Οι μαθητές δημιουργούν στην τάξη...








4 σχόλια:

  1. Μπραβο στους μικρους μας καλλιτέχνες...αλλά και πολλά μπραβο και στη δασκάλα τους που τους υποστηρίζει και ενισχύει την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα τους...Εγώ δε θα μπορούσα να διαλέξω...ειναι όλα μοναδικά και υπέροχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοναδική είστε εσείς, κυρία Κατερίνα, που με τον αυθορμητισμό σας και την καλή σας την καρδιά, μας ενισχύεται με τόσο θετικά σχόλια!!!

    Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα όλα τα κάδρα και κυρίως η ιδέα της επαναχρησιμοποίησης! Αγαπημένο μου νομίζω αυτό με το πινέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή