Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Ένα Συγκλονιστικό Σχολείο...!!!Στο Νέο Δελχί, κάτω από μια γέφυρα του Μετρό, συντελείται καθημερινά ένα μικρό θαύμα...Γύρω στα 70 παιδιά από τις γειτονικές παραγκουπόλεις παρακολουθούν μαθήματα στο υπαίθριο σχολείο που έχει στήσει εκεί ένας αφανής ήρωας: Ο 40χρονος Rajesh Kumar Sharma. Πατέρας τριών παιδιών και ο ίδιος ο Shar Και όπως παρατήρησε  το  ίδιο ακριβώς συνέβαινε με πολλά παιδιά στην περιοχή. Δεν πήγαιναν σχολείο γιατί οι οικογένειές τους δεν το άντεχαν οικονομικά.


 «Όποτε περνούσα από την περιοχή έβλεπα παιδιά να χασομεράνε από εδώ κι από ΄κει, σπαταλώντας το χρόνο τους» είπε ο ίδιος, εξηγώντας πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα. Σκέφτηκε λοιπόν να δημιουργήσει ένα δωρεάν σχολείο.Και επειδή δεν είχε καν την οικονομική δυνατότητα να χτίσει ή έστω να νοικιάσει  ένα μέρος για να κάνει μάθημα, έβαψε δύο τοίχους μαύρους για να τους χρησιμοποιήσει σαν πίνακα της τάξης και άρχισε να διδάσκει κάτω από μια γέφυρα. Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει τους εργάτες και τους αγρότες της περιοχής, να επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αντί να δουλεύουν για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα.

Μακάρι την ερχόμενη χρονιά να υπάρχουν ακόμα λιγότερα παιδιά στους δρόμους και περισσότερα σε σχολεία...Διότι για να  αντιμετωπίσεις τη φτώχεια, πρέπει να ανοίγεις το μυαλό σου και αυτό γίνεται μόνο με τη μόρφωση...

Υποκλινόμαστε σ αυτόν τον άνθρωπο....

κ Κατερίνα

  Κυρία Κατερίνα υποκλινόμαστε!... υποκλινόμαστε στον δημιουργικό πατέρα- δάσκαλο που με υλικά ψυχής έκλεισε σε αόρατους τοίχους τη γνώση και την αισιοδοξία, χωρίς να περιμένει από το ανάλγητο και αδιάφορο κράτος πίνακες διαδραστικούς, καλοριφέρ και διπλά τζάμια...!!! Καινοτόμος δάσκαλος με καινοτόμο Πρόγραμμα Σπουδών για ξυπόλυτα παιδάκια!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου