Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Gouldian, ένα πουλί ουράνιο τόξο...!!! ...αφορμή για τις φωλιές μας...!!!Το Gouldian ή αλλιώς Lady Gouldian ή σπίνος ουράνιο τόξο είναι ένας είδος πουλιού, της κατηγορίας των στρουθιόμορφων, ενδημικό στην Αυστραλία. Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του πανέμορφου πουλιού είναι το πολύχρωμο φτέρωμα, το οποίο μάλιστα χωρίζεται σε ζώνες, εξού και ο χαρακτηρισμός ουράνιο τόξο.
Δυστυχώς, όπως και πολλά άλλα είδη, τα Gouldian απειλούνται με εξαφάνιση καθώς ο πληθυσμός τους στην ελευθερία μειώνεται συνεχώς και δραματικά. Στην αιχμαλωσία βέβαια ο αριθμός του μεγαλώνει αλλά σίγουρα αυτό είναι διαφορετικό.


Τα Σποράκια μου φρόντισαν να κατασκευάσουν και να κρεμάσουν φωλίτσες από κουτιά γάλακτος με σκοπό να φιλοξενήσουν όσα πουλάκια δεν πρόλαβαν να αποδημήσουν σε θερμές χώρες.

Δεν σκέφτηκαν λεπτό αν τα πουλιά που θα βρουν καταφύγιο θα είναι τόσο όμορφα και προικισμένα. Σκέφτηκαν μόνο, τα πουλιά που θα φιλοξενηθούν, να είναι ευτυχισμένα στις ζεστές φωλίτσες τους!!! 

Πρωί πρωί ...ελαφρώς νυσταγμένα, πριν καλά καλά χτυπήσει το κουδούνι ξεκίνησαν τις κατασκευές...!!!Δείτε αφοσίωση...
Παρουσίασαν τις φωλίτσες στους μαθητές του Σχολείου μας!!! ...Προσέξτε τον διευθυντή μας δίπλα τους πως καμαρώνει για την προσπάθειά τους!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου