Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ζυγίζω, ζυγίζω...τους Σάκους γεμίζω!!!

   Σήμερα, Δευτέρα και πρωτομηνιά, συνέχισαν τα Σποράκια μου να ζυγίζουν τα παλιά βιβλία!!! Παρών και ο πρόεδρος του Σχολικού Συνεταιρισμού  ο οποίος συντονίζει το εγχείρημα και τα καταφέρνει μια χαρά, έχω να πω!!! Γνωρίζαμε πλέον τη διαδικασία  από την Παρασκευή που ήταν η πρώτη μέρα του Ζυγίσματος... ζυγαριά, πρόχειρο σημειωματάριο, μολύβι, γόμα και  ξεκινήσαμε!!! 
   Οι μικροί μαθητές της Α΄και Β΄τάξης  μπήκαν στο " παιχνίδι". Όλο φούρια και χαρά μετέφεραν τα παλιά βιβλία. Χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν η Διαδικασία της Ανακύκλωσης άρχισε να τους αφορά. Η αλήθεια είναι πως εγώ  πρότεινα στην δασκάλα της πρώτης, την κυρία Βίκη, να τα μεταφέρουν οι μεγάλοι μαθητές, αλλά  αυτή πολύ σοφά μου αντιπρότεινε  να  βάλουμε  τα ίδια στη "Διαδικασία". Και δεν είχε άδικο. Μπορεί να ήταν "βαρύ το φορτίο", αλλά τα μικρά σποράκια το ευχαριστήθηκαν και ένιωσαν υπέροχα όταν τα επιδοκιμάσαμε με τα "μπράβο" μας!!! (Βέβαια δεν έλειψε και η γκρίνια μου, όταν οι στοίβες των βιβλίων χαλούσαν από τη βιασύνη τους να τα αφήσουν για να μεταφέρουν κι άλλα !... εξήγησα πως πρέπει να είναι σωστά στοιβαγμένα για να ζυγιστούν εύκολα. Ελπίζω  πως θα με συγχωρήσουν !
    Γεμίσαμε δύο τεράστιους Σάκους Ανακύκλωσης...και αφού η διαδικασία κύλισε γρήγορα, είπαμε να προχωρήσουμε και στα αλουμινοκουτάκια που είχαμε προγραμματίσει για την Τρίτη. Ήταν δέκα μεγάλες  σακούλες με κουτάκια που είχαμε συγκεντρώσει από την περυσινή χρονιά και τις φυλάγαμε στην αποθήκη. Ζυγίζαμε δύο δύο τις σακούλες και τελειώσαμε  σε πολύ λίγο χρόνο. Τώρα δε μένει τίποτε άλλο παρά να ειδοποιήσουμε την εταιρία να παραλάβει τους Σάκους με τα βιβλία. Και επειδή τα έσοδα είναι για καλό σκοπό, μην ξεχνάτε να φέρνετε χαρτί,αλουμίνιο, πλαστικό και ό,τι άλλο ανακυκλώνεται...
   
   Τις προσεχείς μέρες θα αναρτήσουμε τον  τρόπο που ετοιμάζουμε τα υλικά ανακύκλωσης στο σπίτι...

Αύριο σειρά έχει η Ε΄και η Στ΄τάξη. Παιδιά ετοιμαστείτε: "Στ΄άρματα στ΄άρματα εμπρός στον αγώνα"

   Ως τότε γεια σας και χαρά σας  με  την  Ανακύκλωση  πρώτο μέλημά σας!!!

Η  γωνιά της Ανακύκλωσης: μηνύματα για τα "Αχρηστα Υλικά"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου